Thursday, March 25, 2010

..:: lagu yang sangat menyentuh perasaan. ::..

ASSALAMUALAIKUM

Aku ada satu soalan untuk korang. korang jawab tau (jwb je dalam hati atau post jer kat comment bwh tu..)erm.. lagu apa yang paling korang suka?? kira fav la, sampai leh jadi lagu tema tahunan korang... atau pon lagu tu bile korang dengar mesti korang akan teringat suatu kisah or teringt kat seseorang.. ade x?

macam aku memang suka dengar lagu, semua genre lagu aku layan tapi part lagu2 mat salleh yang rap-rap tu memang agak berat bagi aku, banyak mengarut jer.. wat sakit otak jer. lagu yang kira 1st time dengar mesti aku senang jer hafal melodi dia. erm.. ada aura kan.. hehheee... mama aku selalu bising.
dila dari ko menyanyi jer.. duk sumbat mp3 tu kat telinga lagi baik la ko mengaji ker berzikir ker dapat gak pahala membaca dan pahala kpd pendengar... erm.. nnt ala ngaji yer ma..
setiap masa mp3 aku terpasang kalau bateri habis aku pasang lagu kat phone plak. mane la mama tak marah. lagu2 dalam hard disk aku pun banyak, and siap tukar-tukar ngan kawan-kawan lagi. bile ada je lagu baru kat radia (fav HOT fm la.. lebih hangat daripada biase....) mesti terus cari lirik. Suria fm pon ok gak, bnyk gak lagu-lagu baru. THR gegar pon best... layan lagu dikir..

Dalam duk mencari-cari lagu baru. aku pon baru teringat hari tu ade tukar lagu ngan kawan. aku pon pasang la semua lagu-lagu minah ni. banyak lagu dikir tu.. biasa ar gawe klate mestilah ada lagu dikir.. layan jer.. best gak.. pastu terdengar satu lagu ni lirik dia sangat best dan suara penyanyi pon sedap didengar. tapi name dia tak kenal. rasa nye bukan artis kot.. tengok nama dia Acit tajuk merenung kenangan. layan giler aku, sampai tak sedar yang air mata mengalir... sangat mengusik hati, limpa, jiwa dan perasaan. tak percaya cuba korang dengar.. teringat plak kisah-kisah sedih zaman muda-mudi dulu... (erm.. rasanye skang ni xde la tua sangat.. tul tak korang..? klu tak, cakap jer betul aku letak pisau kat leher korang.. hehee..gurau-gurau jer). aku cuba cari lirik dia tapi xde pon. aku teringin nak tengok orangnye. pe lagi cari ar kat youtube, skali ade la.. tapi ade yang comment tu tipu nyer.. tapi aku tak kira. yang penting lagu ni best. kalau sesape kenal Acit ni bagi tau aku kim salam yer. teringin nak jumpa. (nak suh nyanyi depan mata.. confirm tangkap leleh nyer...) hehee... ok korang cuba dengar lagu kat bawah ni tau... kalau xnangis maknanye memang korang hati batu.. eh.. heheee.. jgn marah.. cuba hayati lirik dia... kalau tak nangis gak memang korang bukan dak jiwang ar.. (adakah itu bermakna aku ni jiwang?? oh No!!!). ok2 korang layan dulu. sesape yang jumpa lirik dia nanti bagitau aku yer.

k daa... wassalam



TERIMA KASIH / THANK YOU :)

No comments: