Saturday, December 25, 2010

..:: Apa hobi dB sebenarnya?? ::..

ASSALAMUALAIKUM


hye, entry ni aku saje-saje nak tulis. heheee... smlm aku kemas-kemas bilik yang memang bersepah. dah macam tongkang pecah dah dan selepas beberapa kali mama 'bebel' aku pun terus lah gerak kemas bilik. dalam duk kemas-kemas... asingkan apa-apa yang patut... ini lah hasil nyer... baru lah aku tahu rupanya aku ni minat giler kumpul paper bag, pempalut hadiah, novel, majalah, tag, surat khabar lama (yang ada pic-pic yang aku berkenan jer.. cam muka datuk CT, Tun Mahathir dan sape-sape lagi la... tak sangka kan.. bile kemas baru tahu banyak rupa nyer benda-benda ni... kalau tak bila aku pegi kedai buku, nampak jer pembalut hadiah yang cantik-cantik memang aku beli, buat persediaan untuk masa-masa terdesak. betul tak kawan... tag pulak aku suka kumpul bila-bila nak guna senang.. cam KL Tower nyer... politeknik nye... paper bag pun same... bile nak bagi hadiah kat kawan-kawan kan senang bila ada paper bag. terus jer isi dalam paper bag, tak payah nak cari plastik bag yang merah... kuning... plastik itam (eh.. tu bukan untuk sampah ker..) huhu... apa-apa la korang... aku rasa hobi aku ni tak salah, yang salah nyer aku suka wat sepah kot... tu yang asik kene marah jer... hehee...


ni koleksi sampah sarap aku...


selain itu hobi aku suka kumpul dan baca novel ngan majalah. tengok gak ar novel yang macam mane. baru-baru ni paling top penulis dari indonesia Habiburrahman penulis novel islam. kalau aku sebut AYAT-AYAT CINTA, KETIKA CINTA BERTASBIH mesti korang tahu kan.. beliau la penulis buku tu. ada banyak lagi... baca lah memang menarik dah berkualiti. tak rugi kalau beli. kalau nak pinjam dari aku pun boleh. tapi ada la sewa nyer. heheee.. (sekarang semua guna duit kannn...) Majalah pun aku suka gak baca, tapi tengok lah menarik atau tak topik-topik dia, termasuk lah dengan cover skali. kalau Datuk CT, Fazura or Nora Danish mesti aku beli. heheee... memilihkan... aku nye suka ar.. duit aku kan...

banyak lagi hobi aku, susah ar nak cerita. last-last dalam kul 11 malam baru aku habis kemas bilik. susun semua buku-buku kat rak. mane tak nyer, aku tido ngan buku. atas katil tu mesti ada 2 atau 3 novel atau majalah... dah kongsi katil skali.. hehee.. ok la.. sampai cni jer ok.. daa...

wassalam.




TERIMA KASIH / THANK YOU :)

No comments: