Friday, January 7, 2011

..:: Razis Ismail - Kepulangan (lirik) ::..

ASSALAMUALAIKUM

selamat malam kawan... (mood ni 'layan jiwang'). Tiba-tiba malam ni kite teringat sebuah lagu lama tak tahu lah tahun berapa, tapi kan kite memang layan giler lagu ni. rasa nye ni zaman mama kite dulu. lagu ini serius 'touching' babe... tangkap leleh punya. 

walaupun lirik dia macam cerita tergantung, tapi part yang tarik tu kan. kalau mood tengah atas katil sebelum tido pandang siling bilik. pastu pejam mata, tangan atas dahi.. sambil teringat citer-citer time bercinta part yang gaduh atau merajuk sebab boypren tak jawab call kiter kan... masa tu dalam kepala duk pikir yang boypren ni mesti kuar ngan awek lain. huhu... lepas tu mula lah pikir nak putus, pastu terbayang kalau lah kite kuar jalan-jalan tiba-tiba terjumpa boypren dengan gurl lain kan. apa yer perkara yang paling rasional yang kite akan buat? adakah kite akan wat-wat cool, sambil tegur "hye awk, ooo... kuar ngan gF yer.. padan ar kiter call tak jawab" sambil buat muka senyum paling cute skali... padahal boypren sendiri..huhu.. ego tu penting.. atau kite amik air mineral kat tangan cepat-cepat buka penutup and simbah air kat muka dia.. lepas tu lari laju-laju sambil nangis kann.. erm.. macam dalam drama kan. pastu kan... tengah nangis sorang-sorang tiba-tiba ade laki encem hulurkan sapu tangan dia... wah... macam cerita korea pulak ni... DAH... DAH... dB!! ko memang kuat berangan... banyak sangat baca novel cinta. huahua... menjiwai watak tu penting ok...

tapi walau apa pun keadaan, jangan sesekali korang buat perkara no2 tu ok. tu bukan cara nya. korang kene berlagak macam korang cool, yang korang leh hidup tanpa dia. padahal dalam hati dah maki-maki dia. sabar itu separuh dari iman ok. tinggal kan jer and cari lain.

lepas aku tulis semua ni, tiba-tiba aku tak tau nak letak tajuk apa coz dah bercampur citer. entah apa-apa yang aku cuba buat ni. sebenarnya nak kongsi lagu lama ni jer. ok korang layan la yer...






TERIMA KASIH / THANK YOU :)

No comments: