Friday, March 25, 2011

..:: BN Youth Job Fair 2011 - Jawatan Kosong menanti anda ::..

ASSALAMUALAIKUM

PERHATIAN!! kepada sesiapa yang tengah nak cari kerja or nak tukar kerja baru kan. Boleh la pergi PWTC hari minggu ni 25 - 27 Mac 2011. sebarang maklumat lanjut sila layari http://bnyouthjobfair.com/jsregister.php korang isi borang pre-register tu dulu ye. Banyak gak company yang nak pakai orang. 

Tips bila datang tempat macam ni :

1. Korang kene standby resume banyak-banyak dan letak dalam envolope cantik-cantik ok. Pastu drop jer dekat company yang korang berminat.

2. Time ni juga la korang kene tanye soalan banyak-banyak atau kemusykilan di dalam kepala korang tentang company tu. cari info banyak2 k.

3. Kumpul pen or bag or apa-apa free gift la... ;p hehee.. (ni aku slalu wat) kebaikan nye, korang leh guna barang-barang tu nnt letak la dalam handbeg dan untuk waktu kecemasan.

4. Jangan round separuh jalan. Walaupun kaki penat, korang kene pergi tengok semua company tau. Jangan target company besar-besar jer. (media prima pun ada, try la mane tahu dapat jadi pengacara.. nanti jangan lupa aku..)

tu je la. kalau sesape nak tambah bagi tahu kat comment ok.

walaupun kadang-kadang diorang ni amik jer resume kita, tapi tak tau lah dia baca ker tidak kan. Tapi dalam banyak-banyak yang kite hantar, tak kan lah tak de satu pun yang panggilkan. Sebab tu aku suh print resume banyak-banyak. 

"Pelaburan untuk masa depan, biar penat sekarang... senang-senang dimasa depan"

ok kalau sempat esok aku g sane. jumpa disana.....
TERIMA KASIH / THANK YOU :)

No comments: